Drie redenen waarom iedereen naar het festival OFFF moet gaan in 2018

OFFF Design Festival 2017 Barcelona
OFFF Design Festival 2017 Barcelona

 

Na de hevige regenbuien is het misschien tijd voor een kleine throwback naar het OFFF event in Barcelona. Begin April kreeg ik de kans om samen met mijn collega’s naar het creatieve festival OFFF te gaan. Deze blog geeft je drie redenen om in 2018 jaar naar het OFFF Festival te gaan in Barcelona.

 

Reden 1: line-up van thought-leaders

Dat het OFFF festival alweer de 17e editie achter de rug heeft is zeker af te lezen aan de indrukwekkende line-up aan thought leaders en evangelisten. Zo deelden onder andere creatieve bureaus Stink Studios, Cash Studios en Claus Studios hun creatieve projecten en portfolio’s van de afgelopen jaren. Van alle indrukwekkende sprekers wil ik er graag vier met je delen:

  • Imaginary Forces maken hun doelgroep (lees fans) gek met hun creatieve werk en hebben een indrukwekkend spoor aan projecten achtergelaten. De directors Karin en Michelle namen ons onder andere mee in het creatieproces achter de populaire Netflix introfilms van de series Stranger Things en Black Sails en een commercial voor de videogame God of War. Door hun verhalen te volgen over het ontwikkelproces, de vele iteraties en uitdagingen die ze hebben overwonnen, laten ze zien hoe je jezelf kan aanzetten om unieke prestaties neer te zetten. Alle successen die ze behaald hebben zijn zeker geen toeval. Hun harde werken, passie en skills hebben zeker hun vruchten afgeworpen. Hieronder staat een voorbeeld van één van hun projecten.

 

 

  • Anton & Irene, een energiek Nederlands duo met een creatief bureau in New York. Ze inspireren mensen over de hele wereld met hun werk en passie. Hun passie laten ze vooral zien door een reeks aan toffe persoonlijke projecten waaronder een documentaire.
  • Lance Wyman sloot het festival af in stijl. Lance is een 80 jarige grafische designer en staat o.a. bekend om het logo design van de Olympische spelen in Mexico (1968). Miljoenen mensen maken gebruik van zijn grafische ontwerpen (in o.a. metro’s en dierentuinen) en zijn vandaag de dag nog steeds relevant.
  • Gmunk liet zien dat er in het huidige tijdperk geen vakgebieden meer zijn. Hij maakt o.a. gebruik van video, animatie, hologrammen, drones, lazers, licht, 3d objecten, data om zijn verhalen te vertellen voor grote merken zoals Audi of de film Tron. Daarnaast verbetert hij zijn skills door veel persoonlijke projecten uit te voeren. Zijn porfolio spreekt voor zich…

 

 

Reden 2: Een kijkje nemen achter het creatieproces

Je krijgt niet elke dag de kans om het creatieproces te zien van tientallen verschillende bureaus en rond de honderd uiteenlopende projecten. Daarnaast vertellen de directors en designers over hun nieuwe technieken die ze hebben geleerd om hun projecten te realiseren. Wat vele sprekers benadrukken is dat ze een groot deel van hun nieuwe technieken leren tijdens persoonlijke projecten. Ik ben ervan overtuigd dat het als digital expert zeker loont om je horizon te verbreden door je bijvoorbeeld in creatie te gaan verdiepen. Het ligt niet altijd even voor de hand om andere skills te leren, maar het opent zeker een hoop nieuwe deuren voor je. Een data analist die kan 3D printen of een developer met een creatieve geest kan zeker een hoop unieke projecten op de wereld zetten!

 

Reden 3: Een dikke inspiratie boost

Iedereen kan zeker leren van de passie die de sprekers hadden voor hun werk. Elke dag leren ze nieuwe dingen (zelfs Lance leert nog bij op 80 jarige leeftijd). Als ze genoeg hebben geleerd over een vakgebied en zich op hun gemak beginnen te voelen, duiken ze in een compleet nieuw vakgebied.

Wat me misschien wel het meeste opviel is dat alle sprekers enorm veel tijd investeren in persoonlijke projecten. Zo hebben ze nieuwe technieken beter onder controle gekregen of hebben ze simpelweg hun honger naar creativiteit gestild. Voor mij heeft OFFF zeker voor een creatieve boost gezorgd die ik zelfs nog in September voel!

 

Conclusie

Het OFFF festival in Barcelona is een plek waar de creatiefste van het moment hun ervaringen, learnings en prestaties delen om soortgenoten verder te helpen en te motiveren. Alle sprekers laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om mooie prestaties te boeken, als je maar genoeg passie hebt en hard genoeg werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.